perjantai 23. toukokuuta 2014

Saunakissoja

Nämä sijaiskissat viettää välillä paljonkin aikaa saunassa, siellä kun saa olla rauhassa ja näin lämpimillä keleillä se taitaa olla vieläpä kaikkein viilein huone. Varsinaisiksi löylykavereiksi kissoista silti on harvoin. Julia tykkäs maata lämpiävässä saunassa, mutta liian kuuma oli hänellekin liian kuuma. Pienissä löylyissä on ylälauteella uskaltaneet istua kaikki Armin pennut sekä edesmennyt Harri. Se löylyn heittäminen ja sihinä kuumilla kivillä on vaan niin kauhistuttavaa, että sitä ei oikein kenenkään kissan hermot ole kestäneet.

Saunanraikas poika

Eilen sain todeta, että kyllä niitä kunnon saunakissojakin vain on! Elvis saapui reippaasti tervehtien ylälauteelle mun viereen, pisti makuulle ja alkoi kehräämään. Asteita oli suunnilleen 80, eikä yhtään Elvistä haitannu, että heitettiin lisää löylyä. Se vaan antaumuksella nautti saunan tervehdyttävistä vaikutuksista, vaikka minä jo aloin murehtimaan, että on se kissalle jo liian kuumaa. Virkistykseksi valelin viileää vettä Elviksen päälaelle ja pitkin selkää ja ai että se oli hänestä mukavaa! Aivan huvitti, kun sitä ei yhtään hirvittäny, se vaan kehräs ja nautiskeli. Lopulta piti kantaa se sieltä pois, muuten varmaan olis istunu koko illan sielä lauteilla :) Ja kyllä oli sitten turkkia helppo harjata saunan päälle ja tuli hieno poika! Täytyy nyt vinkata tuleville omistajille, että Elviksellä on tämmösiä mielitekoja!

Ja saunateema omalla tavallaan jatkuu makuuhuoneen pikkuperheen luona, kas kun ilmeisesti vilteillä vuoratussa pahvilaatikossa on viime päivinä lämpötilat nousseet jonkin verran ahdistaviin lukemiin. Heräsin aamulla neljältä hätääntyneeseen vinkumiseen, ja hetken siinä ihmeteltyäni tajusin, että emo (nyt viimein Tildaksi ristitty) on käynyt ripottelemassa pentunsa pitkin viileää lattiaa tuuletusikkunan läheisyyteen, ja siellä ne nyt huusi, että voi äiti äiti mistä on kysymys!?! Ja emo katsoi mua kysyvästi ja huusi lastensa mukana, se on niin hassu kun se on niin kovaääninen ja sen kasvot on niin ilmeikkäät :) Ratkaisimme tämän dilemman sitten niin, että käänsimme laatikon kyljelleen ja teimme näin pesästä tämmösen avomallin, johon ikkunasta nyt virtaa viileää ilmaa ja kaikilla on enemmän tilaa köllötellä. Kyllähän se vähän auliisti nyt tarjoaa pennuille mahdollisuuden mönkiä pesästä pois, mutta mönkikööt :)


Eena kyseli Tiina-kissan ja pentujen kuulumisia, ja ne uutiset on kyllä mieltälämmittäviä! Molemmat pojat, Oula ja Pyry, on talven aikana muuttaneet omiin koteihin, eli ilmeisesti heistä kasvoi kohtalaisen normaaleja nuoriamiehiä :) Tiina on edelleen toisessa sijaiskodissa, arkailee ja epäilee, mutta on kuulemma jo tammikuussa antanut itseään vähän silittää, joten olettaisin, että tilanne on Tiinankin kohdalla parantunu. Suunnitelmissa on tässä alkukesästä käydä tervehtimässä kaimaa, voin sitten kertoa lisää! Ja niistä mun syksyn kissoistahan vielä Sade siirrettiin ennen joulua toiseen sijaiskotiin, ja siinä kävi sitten niin, että Sade sai tästä uudesta sijaiskodista pysyvän kodin. Eli hyville teille pääsivät kaikki täältä :)1 kommentti:

  1. Kommentoin tuonne, mutta et ole tainnut huomata? :D -> http://sijaiskodistamoi.blogspot.fi/2014/05/sijaiskodissa-vilisee-jalleen.html?showComment=1400426878018#c426475352090378592 kyselin hammasoperaation hintahaarukkaa?

    VastaaPoista