perjantai 16. elokuuta 2013

Mistä näitä riittää??Eilen illalla meille toimitettiin kaksi tämmöistä. Niitä oli ollut yhteensä 7, joista lopulta 5 matkasi Ssesyn sijaiskoteihin. Erivärisiä tämmöisiä on tullut yhdistykselle viime viikkojen aikana valtavat määrät. Ja sitten on vielä niitä vähän isompia, joita niitäkin tupsahtelee tasaiseen tahtiin.

Vaan kun ei voi sanoa EI, kun ei näitä voi oman onnensa nojaankaan jättää, vaikka kaikki sijaiskodit on jo valmiiksi täynnä. Ja kun oikein miettii, niin kyllähän sitä aina pari pikkuista vielä sekaan mahtuu...


 ******************************************* 

Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksellä on ollut menestyksekäs vuosi siinä suhteessa, että ennätysmäärä löytökissoja on päässyt alkuvuoden aikana muuttamaan uuteen, ikiomaan kotiinsa. Kodittomia ilmaantuu kuitenkin koko ajan lisää, ja tämän kesän pentujen kanssa tilanne on pikku hiljaa räjähtämässä vajaan kolmenkymmenen sijaiskodin käsiin. Jos nyt vaikkapa täällä meillä on yhtäkkiä 9 kissaa, joista 6 on pentuja ja voisin vieläpä vannoa, että lisää olisi kovasti tulossa, niin tajuatte varmaan missä mennään.

Haluaisinkin nyt vedota teihin armaisiin lukijoihin tässä asiassa. Tuntuisko sinusta, että voisit mahdollisesti sijoittaa yhden tai useamman kodittoman siksi aikaa, kunnes oma koti kissalle löytyy? Tai tunnetko jonkun, joka olisi kiinnostunut tällaisesta vapaaehtoistoiminnasta? Voisitko vinkata asiasta joillekin tutuillesi? Ehkä jostakin löytyisi joku, joka haluaisi ryhtyä sijaiskodiksi?

Haluan myös samaan hengenvetoon huomauttaa, että sijaiskodilta ei vaadita mitään ihmetekoja. Kenenkään ei tarvitse sijoittaa suuria kissajoukkioita, jos itsestä tuntuu siltä, että yhdessä on jo tarpeeksi. Jos tätä blogia lukiessa joskus tuntuu, että ei taivas minä en tuommosta laumaa ottaisi kotiini, niin ei kukaan sellaista vaadi eikä odotakaan. Jokainen sijaiskoti päättää itse, mihin on valmis. Lisätietoa sijaiskotitoiminnasta löytyy Ssesyn infopaketista täältä, ja minäkin vastailen mielelläni kysymyksiin, jos jollain on jotain mielessä.

Jos sinä haluat auttaa, mutta et juuri nyt voi ryhtyä sijaiskodiksi, niin yhdistys ottaa myös vastaan tavara- ja rahalahjoituksia. Infoa löytyy yhdistyksen kotisivuilta. Jokainen pienikin lahjoitus on kullanarvoinen, ja yhdistys ja sijaiskodit kiittävät sydämensä pohjasta kaikkia apuaan tarjonneita.


 *******************************************

Tämän sijaiskodin porukka toivottaa kaikille mukavaa viikonloppua ja ryhtyy nyt selvittämään, että onko Mikko oikeasti uusien punaisten pikkupoikien paras kaveri vai herääkö meidän tyttöjen hoivaamisvietti sittenkin :)

1 kommentti: