torstai 5. kesäkuuta 2014

Ikää neljä viikkoa


Paljon on tapahtunut muutamien päivien kuluessa. Tämä on ollut varmaan vilkkain viikko pentujen kehityksen suhteen. Kun viikko sitten ne vasta ottivat ensimmäisiä horjuvia askeliaan, niin nyt ne opettelevat jo ottamaan huimia juoksupyrähdyksiä, hyppäävät, kiipeilevät ja painivat keskenään. Kaikki tämä tietenkin hurmaavan kömpelönä ja haparoivana, mutta silti! Emo on ylpeä ja suhtautuu muhun ja muihinkin ihmisiin äärimmäisen rennosti. 


Kehityksen kärjessä on Elsa, 418 grammaa. Elsa osaa juosta jo metrin kerrallaan ja tutustuu reippaasti kaikkiin makuuhuoneen koloihin ja kolkkiin. Se oli ensimmäisenä maistamassa ihkaoikeaa kissanruokaa toissapäivänä ja kävi samana päivänä myös laatikolla pissalla - ihan oma-aloitteisesti! Elsan suu on  jo täynnä pikkuruisia hampaita, ja se on siinäkin suhteessa veljiään vähän edellä. Seuraavana kissanruokaa uskalsi maistaa Ville. Ville on ollut koko ajan pentueen isokokoisin, painoa on nyt 451 grammaa. Myös Ville osasi eilen käydä pissalla laatikolla, vaikka se alkuun oli niin kovin vaikeaa, että se vaan itki ja itki laatikossa, kunnes Tilda-äiti kävi hakemassa sen niskasta koppaan. Toisella yrittämällä asia hoitui kuitenkin mallikkaasti. 


Pentueen pikkuruisin poika Sulo syvänsinisine silmineen on ollut vähän sisaruksiaan vetäytyvämpi, ja olen sitä vähän tosiaan murehtinutkin, että jääkö se muun porukan jalkoihin. Se on tykännyt lähinnä viettää aikaa äitin kanssa kaksistaan ja tutustua ympäristöön ihan itsekseen. Tässä viime päivien aikana se on onneksi kuitenkin alkanut osallistumaan myös ryhmäpaineihin ja on niin reipas ja utelias, että turhaa murehdin. Sulon ensitutustuminen kissanruokaan tapahtui vasta tänä aamuna, ja se olikin sitten niin herkkua, että Sulo kohosi ensimmäistä kertaa punnituksen voittajaksi 455 grammalla! Ja siihen päälle se kävi sitten hänkin laatikolla pissalla, että nyt voidaan riemulla ilmoittaa, että kaikki kolme on oppineet nämä kaksi suurta asiaa pienen kissan elämässä! :)Nyt jatketaan harjoituksia, maistellaan ruokia ja treenataan kävelyä. Ja ehkä mahdollisesti jo loppuviikosta ainakin Tilda pääsee tutustumaan tähän taloon makuuhuoneen ulkopuolellekin. Iitua nimittäin tullaan tänä iltana katsomaan, ja voipi olla että tämä lemmekäs tyttö saa samantien muuttaa uuteen ikiomaan kotiin!

2 kommenttia:

  1. Oi Elsa. On kyllä nätti pikkuinen tyttö <3 Lisää kuvia kiitos ;)

    VastaaPoista
  2. Oi että miten ne on pötkähtäny. Justii ne oli sellasia pieniä rääpäleitä kun mä ne sinne toin. Hyvä että kaikki menee hyvin, ja entine omistaja edelleen siunaa jatkuvasti miten ihanaa on että näille löyty hyvä koti :)

    VastaaPoista