torstai 19. kesäkuuta 2014

6 vkoa

Pentujen kehittymisvauhti on jotenkin aivan käsittämätöntä! Taas kun vertaa viikon takaiseen, niin ero on ihan selkee! Meno on railakasta, ja erityisesti juoksu- ja kiipeilytaidot on pennuilla kehittyneet niin kovasti, että jouduin jo viime viikonloppuna roudaamaan niille makuuhuoneeseen virikkeeksi kiipeilytelineen ja muuta jännää. Kiipeilyteline onkin tosi jännittävä, ja siinä on lisäksi lapsille sopiva riippukeinu, jossa voi vaikka välillä ottaa tirsat. Erityisen jännittävää on myös kaivautua viltin alle piiloon ja pelotella pahaa-aavistamatonta kissanhoitajaa yllätyshyökkäyksillä :) 

Kissanruuan syöminen maidon ohella on pennuille jo niin arkipäiväistä, että ne tulevat jo porukalla syömään heti kun kutsutaan :) Ja kaikki näyttäisi kelpaavan, vaikka aluksi vähän nirsoiltiin kala- ja kanaruokien suhteen. Villekin on päässyt yli ruokafobiastaan, kun jaksoin muutaman päivän ensin syöttää sitä sormenpäästä ja sitten lattian kautta. Toissapäivänä se vielä itse veti ruuan ensin lattialle ja söi siitä, mutta nyt se uskaltaa syödä ihan suoraan kupista. 


Päivät on leikintäyteisiä, ja aikaa nukkumiseen kuluu vähemmän ja vähemmän. Uteliaisuus vaivaa pikkuisia siinä määrin, että kun Tiltu-äiti on nyt päivittäin käynyt tekemässä tutustumisretkiä muualle asuntoon, niin erityisesti Villeä on alkanut kiinnostamaan maailma oven takana. Luulenpa että tässä juhannuksen aikana täytyy sitä ovea raottaa, ja pentujen universumi laajenee oikein kunnolla ja elinpiiri kasvaa moninkertaiseksi. Tiltuhan oli alkuun tosi skeptinen ja peloissaankin, kun kävi täällä kiertelemässä, mutta on nyt tullut tyynemmäksi ja tajunnut, että vaikka täällä on 30 kissan hajut, niin ei silti mitään konkreettista uhkaa.

6 viikkoa tulee nyt täyteen, ja siinä ehkä hienoin asia on se, että on vihdoin tullut aika antaa korvapunkeille Stronghold-käsittely. Sekä emo että pennut on kyllä välillä niin tuskissaan niiden kutisevien korviensa kanssa, että tää tulee helpotuksena kaikille. 6 viikkoa tietää myös sitä, että kriittisintä sosiaalistumiskautta on pennuilla jäljellä enää viikon verran - jos nyt oikein oppaan mukaan lasketaan :) Ei sillä, että näiden mussukoiden sosiaalisuudessa varsinaisesti mitään puutteita olisi, mutta onhan noita asioita, joita ei toivoisi kissan pelkäävän ja joita nyt pitäisi esitellä pennuille oikein urakalla. Kuten esimerkiksi pölynimuri :D Ihmisten kanssa näillä ei kyllä näyttäisi olevan mitään hätää, ja siinä on varmasti emo ollut erittäin hyvänä esimerkkinä lapsilleen. Lähiviikkoina on todennäköisesti luvassa myös totuttelua toisiin kissoihin, huhut nimittäin kertovat, että sijaiskotiin olisi tulossa uusia asukkaita... ;)

6 viikon ikä tarkoittaa myös sitä, että luovutusikään on matkaa vielä toiset 6 viikkoa. Elsa, Sulo ja Ville ovat kaikki jo tässä vaiheessa saaneet useampiakin kotitarjouksia, ja on toki hienoa, että lapset on herättäneet kiinnostusta ja suurisydämisiä ihmisiä on paljon liikenteessä. Toivoisimme yhdistyksessä kuitenkin, että mahdollisilla uusilla kodeilla riittäisi malttia odottaa vielä muutama viikko, jotta näiden pikku viipeltäjien oma persoona tulisi kunnolla esiin ja nähtäisiin minkälaiset luonteet näillä kissoilla todellisuudessa on ja tulee olemaan. Kaikkihan nämä on söpöjä pieninä, mutta kannattaa pitää mielessä, että Ssesy:n sijaiskodeissa kasvaa tällä hetkellä liki 30 alle luovutusikäistä pentua - toinen toistaan suloisempia, ja kun muutama viikko vielä odotetaan, niin tunnetaan pentujen luonteita paremmin. Hurmaavaa olemusta tärkeämpää niin kissoille, tuleville omistajille kuin meille ssesyläisillekin on se, että suhteet natsaa, tuleva koti saa juuri sellaisen kissan kuin haluaa ja että kissa saa juuri sellaisen kodin, joka sille parhaiten sopii. Kysellä saa toki hyvissä ajoin, mutta toivomme, että lopulliset päätökset ja varaukset tehdään vasta lähempänä 12 viikon ikää.

Tähän loppuun vielä elävää kuvaa taaperoista. Taustalla kuuluu Tiltu-emon jatkuvaa rupattelua. Lopussa on nähtävissä vähän sitä Tiltun lempeyttä ja pitkää pinnaa, jota koko ajan olen ihaillut. Tätä pentukolmikkoa kun on iltasella tosi vaikea saada rauhoittumaan iltamaidolle ja yöpuulle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti