tiistai 14. toukokuuta 2013

Pihalle!!

Meno sijaiskodissa on ollut viimeiset kaksi viikkoa tasaisen rauhatonta. Kissoja kevättää niin maan perusteellisesti, ja vaikkei varsinainen kiima enää näitä leikattuja kavereita vaivaakaan, niin kyllä ikkunan raosta sisään tulviva raikas kevättuuli vaan kirvoittaa paatuneemmankin sylikissan mielen! Raulihan on saanut käydä valjailla ulkoilemassa melkein joka päivä, mutta se ei selvästikään ole herran mielestä tällä hetkellä riittävän usein. Julia ei suurin surminkaan suostu (vielä) valjaisiin, mutta pihalle hänkin kovasti haluaisi - varsinkin kun kerta Raulikin pääsee! (Julia on hieman kateellista sorttia..) Pari kertaa olen sitten vienyt Juliaa parvekkeelle ihan vaan sylissä kantaen, ja aivan suunnaton elämys on tuommoinen pienimuotoisempi ulkoilukin ollut. Julia kun ei varmaan eläessään ole päässyt tutustumaan ulkoilmaan. Sade taas ei ole edes pyytänyt ulos, mutta muuten pieni tyttö on kyllä niin keväistä virtaa täynnä ja elementissään, että siinä isommat kissat on aivan huuli pyöreänä. Sade ei muuten ole vielä täysin suopunut mulle, mutta antaa jo rapsuttaa, jos satun jotenkin huomaamatta olemaan kosketusetäisyydellä.
 
Raulin kanssa ollaan nyt viikko oltu kalattomalla ruualla. Pojalla on ollut pitemmän aikaa vähän vatsa löysällä, ja kun ei viljaton ruoka muuttanut tilannetta, niin kokeilin sitten kalatonta vaihtoehtoa. Masu parani heti! Eli Raulin maha ei ihan täysin siedä kalaa eikä äyriäisiä. Kalaa sisältävä kuivamuona ei vaikuta mitenkään, mutta Raulihan toki tykkääkin enemmän vain märkäruuasta. Eikä kala nyt Raulin mahaa ihan tyystin sekaisin saa, mutta eihän sellaiset vatsavaivat mukavia ole. Ja kun on pitkäkarvaisesta kissasta kyse, niin jonkun verran on myös jouduttu pesuhommiin, mutta onneksi kaikki on nyt kunnossa!
 
Nyt kun tämäkin asia selvisi, niin ei ole enää olemassa mitään syytä, miksei Rauli voisi alkaa jo etsiä ikiomaa kotia. Onhan se ihana poika ja pitäisinkin sen mielelläni vielä meillä, mutta on Rauli tosiaan niin henkisesti kuin fyysisestikin valmis viettämään normaalia elämää omassa oikeassa kodissa. Ssesy:n Jouko tulee jossain vaiheessa ottamaan Raulista kunnon potretit ja sitten aletaan jännittämään, kuka saa Rauli-rakkaan omakseen :)

1 kommentti:

  1. On kyllä mielenkiintoista seurailla kissojen kovaa menoa näin keväällä. Meillä on pitkä käytävä jota veljekset ravaa, toisesta päästä toiseen aina ikkunan luo.
    Kannattaa laittaa asetuksista sillälailla että anonyymitkin voi kommentoida näitä? :) Itse tykkään lueskella blogiasi. Päivittäin tsekkaan onko tullut jotain uutta.

    VastaaPoista