lauantai 19. heinäkuuta 2014

Elsa ja 7 veljestä

Niin tässä vaan kävi, että 5 orpoa vauvaa nelihenkisen kissaperheen lisäksi oli sijaisäidille sen verran iso potti, että blogia ei vaan kerta kaikkiaan ole onnistunu päivittämään yli kahteen viikkoon! Pahoitteluni heti kärkeen siitä. Kerrottavaa kyllä olisi ollut paljonkin.

Ne 5 oli heti alkuun reilut 2 viikkoa eristyksessä makuuhuoneessa, ensin silmätulehdusten takia ja myöhemmin yleisen epähygieenisyyden vuoksi. Tiltua päästin niitä katsastamaan melko useinkin, hän niitä pesi ja oli ystävällinen, mutta halusi kuitenkin aina päästä hyvinkin pikaisesti omien pentujensa pariin olohuoneen puolelle. Varsinaista hoitoapua en siis Tiltulta saanut. 

Vauva kylpee

Tuttipulloruokinta oli tosi uuvuttavaa, kun parhaimmillaankin pystyin syöttämään vain kolmea kerralla, kun samalla kaksi jäljelle jäävää itki jalkojen juuressa, ja kun kaikki 5 oli lopulta ruokittu niin alkoi sieltä alkupäästä jo porukalla olemaan uudestaan nälkä. Siksi pakkosiirsin pentuja jo tosi aikasessa vaiheessa kissanruuan pariin. Siitä melko luonnollisesti seurasi hyvin pian ongelmia, kun ei pienet mahat kestäneetkään penturuokaa. Ensin ajattelin, että mahat meni sekaisin matokuurista, mutta kyllä se taisi olla sittenkin ruoka, mikä ne sekoitti - sen verran pitkään ne oli löysällä koko porukka. Tämä taas ei ehkä muuten olisi ollu niin vakavaa, mutta kun ne pienet huojuvilla jaloillaan koittivat urhoollisesti käydä laatikolla asioillaan, ni aina siellä joku kaatui johonki peittämättömään vellikasaan tai muuten ei tienny mihin astuu - tai istuu. Ja joka välissä sai olla pesemässä. Ja kun sitä kuivunutta ruokaakin oli heikosti menneiden syömisharjoitusten jäljiltä pitkin naamaa ja rinnuksia... Voi hyvää päivää, oli kyllä sottaista porukkaa, ja minä tunsin itteni ihan kauheeksi äidiksi, kun en saanu sitä hommaa toimimaan! Ja kun sitten vihdoin mahat parani, niin alkoi hillitön oksentelu! :( Painot tippui kaikilla ja olin jo aivan hätää kärsimäs, mutta sitä ei sitten kestäny ku pari päivää, että mikä lie paikallinen ruuansulatushäiriö... Mutta että vastoinkäymisiä on riittäny näiden kanssa.

Lopulta reilu viikko sitten asiat alkoi olemaan vihdoin reilassa ja syöminenki oli muuttunu siistimmäksi (kukaan ei enää esim. mennyt makaamaan ruuan päälle). Sain omalta äidiltäni kylvetysapua, ja pistettiin koko kvintetti yksitellen paljuun, pestiin yltä ja päältä. Kukaan ei pistäny hanttiin, ihan nätisti istuivat, ja jälkikäteen niistä oikein huomasi, että tykkäsivät lopputuloksesta. Vihdoinkin ihan niin puhtaina kuin jos oma emo olisi oikein pessyt ja puunannut :) Ja kun turkit oli saatu kuivaksi niin avattiin makuuhuoneen ovi ja kaikki 5 pääsivät tutustumaan uusiin perheenjäseniinsä. 

Ensimmäiset pari päivää meni pienten alkukähinöiden siivittämänä. Elsa ja Sulo ei yhtään tykänneet näistä hoipertelevista pikkuotuksista, mutta Ville suhtautui todella ystävällisesti. Tiltua hämmensi valtaisa lapsimäärä, mutta pikku hiljaa enemmän ja enemmän se alkoi hoitaa pikkuisia. Nyt viikkoa myöhemmin kaikki ovat yhtä suurta perhettä, Tiltu-emo ja Elsa & seitsemän veljestä. Kyllä, ne 5 tosiaan ovat kaikki poikia :)

Pienimmät, valkokirjavat pojat on nimeltään Lassi ja Jussi. Lassi (vasemmalla) on kaikista pikkuruisin, tai semmosta lyhyttä ja leviää mallia enemmänkin :) Rassukka kärsii tästä äidittömyydestä kaikkein eniten ja yrittää kaiken aikaa lohduttaa itteään syömällä. Lassilla oli tosi vaikeeta se syömisen opettelu, kun hän vaan tykkäs imeskellä kieli tötteröllä kaikkia mahdollisia lihanpaloja, ja siihen lautaselle se monesti nukahti sitten ja naama oli ihan soosissa. Nyt se on jo reipastunu, mutta kaipaa kyllä paljon mun läheisyyttä. Jussi taas on ollu oma-aloitteisesti vonkaamassa Tiltun maitojonoon, ja sinnikkään yrittämisen ansiosta Tiltu on nyt avannu baarinsa tälle koko viisikolle :) Edestäpäin nämä näyttää aika samalta, paitsi Lassilla on selkeempi tuo lakki päässä ja pystymmät silmät. Selästä sitten huomaa, että Jussi on muuten kokonaan valkoinen, mustia lehmänlaikkuja vaan on siellä täällä. Lassilla koko selkä on mustankirjava.

Isoimmat pojat on nimeltään Taisto ja Kyösti. He on keskenään ihan samannäköiset, Taisto vaan on musta ja Kyösti savunharmaa, ja Kyösti on pikkusen suurempi. Molemmat on rauhallisia ja kilttejä poikia, mutta niin nämä kyllä kaikki on, eipä voi valittaa :) Taisto ehkä enemmän on omissa oloissaan, tutkii ja ihmettelee, kun taas Kyösti tykkää painia isompienkin sisarpuolien kanssa ja pärjää jo ihan hyvin vaikka onkin paljon pienempi kuin Elsa, Sulo ja Ville.


Sitten on vielä Risto, suurisilmäinen savunharmaa kullannuppu. Risto osaa vaatia äänekkäästi ruokaa, kun kuppi on tyhjä ja se haastaa myös veljiään railakkaisiin juoksukilpailuihin ja painimatseihin. Meno ilman Ristoa olisi kyllä selkeesti rauhallisempaa, mutta ihan Elsan elohopeameiningin tasolle ei vielä Ristokaan yllä, sen verran on pienet tassut, ettei vielä ihan kaikkialle ehdi. 

Suuri riemu mulle on kyllä ollu huomata tämä miten hienosti näillä tyypeillä natsaa keskenään. Tiltu on tosi ihana äitihahmo, ja kaikki lapset on niin reippaita ja sosiaalisia. Välillä sitä makaa kaikki 8 pentua samassa kasassa ja sitten taas mennään niin että hännät vaan viuhuu. Onhan täällä nyt taas vähän pikkusen liikaa jengiä, mutta äkkiä nämä taas kasvaa ja tulevat kotia etsiviin. Elsa, Sulo ja Villekin on jo kahden viikon päästä luovutusiässä! :O Tästä kuvasta näkee, että melkonen ero on 6- ja 10-viikkoisten pentujen välillä; Kyösti ja Elsa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti