sunnuntai 24. elokuuta 2014

Muutoksia laumassa

Pakko se on ollut myöntää, että kesä on ohi, vauvat on isoja ja on tullut niiden aika lähteä omiin koteihin. Toukokuussa syntynyt trio leikattiin ja rokotettiin viikko sitten perjantaina, ja viime tiistaina oli pienemmän viisikon vuoro. Tiistai-iltana sitten lähti ensimmäinen lapsi omaan kotiinsa - Elsa muutti nuoren tyttökissan kaveriksi tähän ihan lähistölle. Muu porukka ei tainnut juuri Elsan lähtöä noteerata muuta ku sen verran, että nyt muutkin ehtii juosta pallojen perään, kun ei ole sitä ylivoimaista spurttailijaa voittamassa kaikkia kilpajuoksuja :)

Ei tämä jengi paljoa vierasta kyläilijöitäkään...


Perjantaina lähti sitten nuoremmasta katraasta Lassi ja Risto Vaasaan yhteiseen kotiin. Yhtään ei tarvi murehtia näiden kavereiden pärjäämistä, mukava kun saivat noi pojatkin lähteä yhdessä tutustumaan suureen maailmaan. Sekä Elsan että poikien uusista kodeista on myös kuulunu pelkästään hyviä uutisia :) 

Kolme kissaa vähemmän tämmösessäkin porukassa näkyy jo ihan selkeesti. Oli muka kovinkin hiljaista siinä perjantai-iltana, vaikkei silti kissat näyttäneet edelleenkään kaipailevan ketään. Jussi on ollu Lassin lähdön jälkeen vähän vaisu ja omissa oloissaan, mutta ne nyt olikin niin hyvää pataa keskenään. Sulo on kohonnu lauman vauhtihirmuksi ja Ville on huomioinu mun olemassaolon aivan uusin silmin! :) Se kehräilee jo pelkästä katsekontaktista ja tulee usein syliin tai muuten vaan viereen istumaan ja pörisemään. Taisto näyttäis myös löytäneen itsestään vähän enemmän uskallusta nyt lauman kutistuttua pikkuisen pienemmäksi.

Kovin kauaahan me ei tällä pienemmällä porukalla ehditty loppujen lopuksi aikaa viettämään, kun jo eilen aamulla meille muutti reilut 4kk vanha Toffe-poika toisesta sijaiskodista. Toffe vaikuttaa olevan maailman rennoin otus eikä itsetunnon kanssakaan ole ongelmia. Sen sopeutuminen uuteen kotiin kesti n. 20 minuuttia eikä meidän pojatkaan sitä hirveesti vieroksuneet. Sulo vähän johtavan asemansa velvoittamana yritti sille vielä illallakin murista, mutta tänään kun heräilivät päiväunilta, niin siinä ne oli käsikaulaa Toffe ja Sulo, ja Sulo pesi Toffen korvia. Tiltulla sen sijaan ottaa kovasti hermon päälle tämä uusi, isokokoinen nuorimies, joka on kertakaikkiaan kuin kotonaan vaikka just vasta saapui! Pikku hiljaa Tiltu alkaa nyt hoksaamaan kuka se vieras on, kun vielä tuossa aamupäivällä hakkasi tassulla omia poikiaankin päähän ja murisi kaikille vastaantulijoille. Äsken sain onneksi todistaa miten rouva tervehti ystävällisesti kaikkia vanhoja tuttuja ja Toffeenkin loi vain murhanhimonsekaisen tympäntyneen katseen, eikä edes viittiny enää murista. Että eiköhän tämä tästä... Lapsilla ainakin on keskenään mukavaa :)

Kyösti ja Jussi käyttää Suloa tyynynä päikkäreillä


torstai 14. elokuuta 2014

Lasten leikkejä

Blogi on taas ollut rikollisen hiljainen pari viikkoa... Sijaiskodissa on yritetty pysyä suurperheen perässä ja varmistettu, että kaikki pennut pysyvät terveinä ja kehittyvät samaan tahtiin. Nyt kun pienimmätkin alkavat tulla 10 viikon ikään eikä uusia vaivoja Jussin pissatulehduksen jälkeen ole ilmaantunut, niin tuntuu että voi ihan huokaista, että hyvinhän tässä kävi :) Kaikista on kasvanut reippaita, mukavia ja sosiaalisia kissanalkuja, jotka tulee äärimmäisen hyvin toimeen toistensa kanssa eivätkä jännitä uusiakaan ihmiskontakteja. 

Vilske sijaiskodissa on edelleen melkoinen, jos ei noin sata kertaa vilkkaampi kuin edellisen postauksen aikoihin.... Välillä ei voi kuin nauraa ja yrittää väistellä, kun Elsa vetää niinku veturi tuhatta ja sataa ohi ja 7 poikaa perässä niin lujaa ku kintuista pääsee. Elsalla on ainutlaatuisen nopeat refleksit ja viehättävä kyky saada pojat innostumaan jos mistäkin leikistä. Hienoin asia koko maailmassa on vessapaperirullan purkaminen, levittely ja repiminen. Elsa superhyvänä hyppääjänä vetää paperit vessan lattialle ja sitten porukalla painitaan siellä paperisilpun keskellä. Tästä hienosta leikistä kuvia vähän jäljempänä. Myös keittiön kaapeissa piileskely, hiekkalaatikkojen tyhjäysoperaation häirintä ja mainosten repiminen on taivaallisen hauskaa puuhaa. Välillä innostutaan painimaan, mutta enemmänkin tämä katras harrastaa semmosta päätöntä kilpajuoksua ja häntien jahtaamista.

Kaikki pennut vaikuttaa hyvin samantyyppisiltä persoonilta, vaikka jotain eroja alkaakin nyt pikkuhiljaa näkymään. Elsa siis on hyvinkin johtavaa ja sukkelaa mallia. Taisto taas on porukan vetäytyvin ja hitaimmin käynnistyvä. Se näyttäisi tykkäävän muita enemmän mun kyljessä kenottamisesta, joten veikkaisin että hänestä on tulossa oikein sylikissojen sylikissa :) Ville on railakas leikeissä, mutta muuten vähän arka liikkeissään, semmonen äitin vauva miltä se kyllä vaikuttikin jo ihan syntymästään saakka. Risto on porukan neiti ja itkupilli. Toki hän on kaikista pikkuisinkin, mutta jos joku vinkuu painin tiimellyksessä niin kyllä se on Risto. Ristolla on myös aina kaikista kovin nälkä - tai ainakin se on kaikkein kärkkäimpänä tuomaan asiaa esille kovalla äänellä :)

Viikko sitten pienimmät 5 pääsi harjoittelemaan autoajelua, ja samalla käytiin tervehtimässä kahta seniorikissaa sijaismamman vanhempien luona. Mun haaveissa siinti hurmaava yhteiskuva Pikku Ristosta ja vanhemmasta Hannu-herrasta, molemmat täsmälleen samannäköisiä, täydellisen savunharmaita poikia - toinen vaan 10 kertaa suurempi. Valitettavasti kävi niin, että nämä seniorikansalaiset ei voineet kestää pelottavia pikkuotuksia ja painelivatkin heti kättelyssä häntä koipien välissä vintille piiloon. Pentujen kohtaaminen vieraiden kissojen kanssa jäi siis tällä kertaa unelman tasolle, mutta sen sijaan pojille tarjoutui mahdollisuus päästä ulkoilemaan mukavaan pikku aitaukseen. Kovin jännittäväähän se oli ja otti niin viimeisen päälle voimille, että kun viimein päästiin takasin kotiin, niin pikkuiset nukkui iltaan asti.

Tähän loppuun kuvasarjan muodossa dokumenttia lasten leikeistä ja pihaseikkailuista.

Huomenna muuten päättyy Elsan, Villen ja Sulon lapsuus siinä mielessä, että heillä on edessään lääkärireissu, rokotukset ja leikkaus. Sitten sitä ollaan muka niin isoa kissaa ja valmiina omiin koteihin :)

Lassia ja Ristoa nurmikolle astuminen vähän hirvittää

Jussi nuuhkii uusia tuulia




Noin vaan reippaasti! :)


Kyllä, vedin taas sun vessapaperit tähän lattialle. Revi siitä.


Ville auttaa... ;)


Ihan parasta: Painit vessapaperin keskellä!


Kotileikki? Risto on äiti ja imettää lastaan Elsaa.....?



Väsy yllätti Lassin <3